Selectează o Pagină
amenajari-balcoane-bucuresti

Conceptul de amenajare gradina in balcon sau amenajare gradina in terasa presupune utilizarea spatiului limitat al acestora pentru a crea o gradina verticala sau o gradina pe acoperis, care poate include o varietate de plante, flori, arbusti sau chiar copaci.

Aceasta poate include utilizarea de ghivece sau recipiente pentru a creste plantele, precum si utilizarea de structuri verticale sau sisteme de susținere pentru a sprijini plantele.

Amenajarea gradinii poate include, de asemenea, adaugarea de elemente decorative, cum ar fi scaune, mese sau foisoare, precum si iluminat pentru a crea o atmosfera relaxanta si confortabila.

Poate include, de asemenea, utilizarea de tesaturi sau pereti verzi pentru a crea un aspect mai natural si a separa zonele de gradina de cele de circulatie sau de relaxare.

In general, amenajarea gradinii in balcon sau terasa implica o planificare atenta, alegerea plantelor potrivite, utilizarea unor recipiente adecvate si a unui amestec de sol de calitate, precum si ingrijirea regulata a plantelor pentru a asigura o crestere sanatoasa.

 

Idei amenajare balcon: iata cum iti poti amenaja gradina in balcon sau in terasa in functie de orientarea spatiului tau.

 

Există mai multe modalități de a amenaja o gradina în funcție de tipul de balcon:

 1. Balconul cu expunere sudica: Dacă balconul este expus la soare toată ziua, este potrivit pentru plante care iubesc căldura și lumina puternică, cum ar fi succulentele, cactusii, florile anuale sau ierburile aromatice.
 2. Balconul cu expunere nordica: Dacă balconul este expus la umbra, este potrivit pentru plante care iubesc umbră și lumina difuză, cum ar fi ferns, hostas, impatiens, begonii sau caladium.
 3. Balconul cu vedere spre mare: Dacă balconul se află în apropierea mării, este potrivit pentru plante care iubesc umiditatea, cum ar fi tiarele, hibiscusul, plumbago sau flori de maci.
 4. Balconul cu vedere spre oraș: Dacă balconul se află în apropierea orașului, este potrivit pentru plante care pot tolera poluarea, cum ar fi liliacul, magnolii sau arborii fructiferi.
 5. Balconul mic: Dacă ai un balcon mic, poți opta pentru plante mici sau pentru a crea un gradina verticala pentru a maximiza spatiul.

Este important sa iei in considerare si conditiile de lumina, umiditate si temperatura din balconul tau, si sa alegi plantele in consecinta. Este recomandat sa cauți sfaturi de la un specialist în gradini sau de la un vânzător de plante pentru a afla ce plante sunt cele mai potrivite pentru balconul tau.

 

Daca te gandesti serios la amenajarea unui loc de relaxare in balcon sau pe terasa poti lua in calcul si un anumit stil de amenajare.

 

Există mai multe stiluri de amenajare pe care le poți alege pentru o gradină în balcon sau pe terasă:

 1. Stilul natural: Acest stil se concentrează pe utilizarea de plante native sau sălbatice pentru a crea un aspect cât mai natural posibil. Se pot utiliza plante care cresc spontan in zona ta, sau care au nevoi similare cu cele din regiunea ta.
 2. Stilul formal: Acest stil se concentrează pe utilizarea de plante ordonate și simetrice pentru a crea un aspect curat și organizat. Se pot utiliza plante cu forme geometrice, cum ar fi topiare sau ierburi sculptate.
 3. Stilul contemporan: Acest stil se concentrează pe utilizarea de plante moderne și minimaliste pentru a crea un aspect curat și simplu. Se pot utiliza plante cu forme geometrice simple, cum ar fi succulentele sau cactusii.
 4. Stilul mediteran: Acest stil se concentrează pe utilizarea de plante care cresc în regiunile mediteraneene pentru a crea un aspect cald și exotic. Se pot utiliza plante cum ar fi lavandă, rozmarin sau știmbul.
 5. Stilul tropical: Acest stil se concentrează pe utilizarea de plante tropicale pentru a crea un aspect exotic și luxuriant. Se pot utiliza plante cum ar fi bambusul, banana sau orhideea.

Este important sa iti alegi un stil care sa se potriveasca cu personalitatea ta si sa se integreze in arhitectura spatiului tau de balcon sau terasa.

 

Bamboo&Garden: firma amenajare balcon cu flori in Bucuresti,  Cluj, Constanta, Craiova și Ploiesti.

 

Bamboo&Garden, este o firma de amenajari terase, amenajare gradina in balcon, care iti gaseste cele mai bune solutii  de amenajare a balcoanelor si a teraselor cu flori respectand stilul ales sau dorit de dumneavoastra.

Fie ca sunteti interesat de schimbarea „look-ului” balconului biroului firmei sau a apartamentului de vacanta sau de domiciliu, firma noastra de amenajari gradini si intretinere spatii verzi, detine idei originale privind cele mai exigente idei ale dumneavoastra.

Suntem profisionisti in amenajarea spatiilor deschise si inchise gand vine vorba de design floral si landscaping, oferim servicii de amenajari balcoane cu flori in Bucuresti in mod special datorita numarului mare de solicitari, insa am fi onorati sa vedem si alte solicitari din alte localitati, precum Craiova, Ploiesti si Constanta.

 

Idei amenajare balcon cu flori superbe – Amenajare gradina cu flori in balcon:

Cateva sfaturi pentru cei care doresc sa isi construiasca singuri o gradina in balcon

 

 1. Alege plante potrivite pentru spatiul tau limitat si conditiile de lumina si umiditate din balcon.
 2. Foloseste ghivece si recipiente pentru a creste plantele, acestea vor permite sa iti reglezi nivelul de udare si fertilizare.
 3. Asigura-te ca ghivecele au gauri de drenaj in partea de jos pentru a evita acumularea de apa si putrezirea radacinilor.
 4. Foloseste un amestec de sol de calitate pentru a asigura nutrientii necesari plantelor.
 5. Asigura-te ca plantele primesc suficienta lumina naturala, poate fi necesar sa muti ghivecele in diferite pozitii pe parcursul zilei pentru a le oferi lumina optima.
 6. Nu uda prea des sau prea putin, verifica solul si uda doar atunci cand este necesar.
 7. Nu suprasolicita spatiul din balcon cu prea multe plante sau ghivece mari, lasand suficient spatiu pentru a te deplasa si a ingriji plantele.

 

Sfaturile noastre te pot ajuta pentru:

 

 1. amenajare balcon inchis
 2. amenajare balcon deschis
 3. amenajare balcon ingust
 4. amenajare balcon mic inchis sau deschis
 5. amenajare balcon cu spatiu de depozitare
 6. amenajare balcon ca spatiu pentru birou.