Sfaturi utile, idei si modul de lucru pentru servicii de proiectare si amenajare a gradinii, oferite de Bamboo&Garden, firma specializata in amenajarea gradinilor, intretinerea spatiilor verzi, intretinere plante de interior Bucuresti, amenajari curti si gradini private, terase, parcuri si aranjamente florale.
Inainte de a demara un proiect de amenajare sau reamenajare a gradinii, este necesara o vizita pentru a viziona spatiul verde si a discuta despre particularitatile gradinii si nevoile clientului.
Aveti plante preferate sau o anumita paleta de culori pe care v-ar placea sa o vedeti cand beti cafeaua dimineata? Va doriti un colt cu plante care au flori cu un miros placut sau preferati sa evitam plantele cu miros puternic deoarece aveti alergie la polen? Aveti nevoie de mai multa intimitate dar in acelasi timp de o gradina insorita, perfecta pentru a primi doza necesara de vitamina D?
Gradina va fi locul de joaca al animalelor de companie si al copiilor? Sau poate este locul unde va intalniti cu prietenii pentru a face un gratar si a petrece timpul impreuna, intr-o zi insorita de weekend.
Gradina este locul unde va relaxati si va incarcati cu energie? Este locul unde practicati un sport?
Spatiul verde pe care il avem, chiar daca este vorba de o gradina mare, o mica terasa sau un balcon, este un spatiu care poate avea multe intrebuintari in functie de nevoile si placerile noastre.
Rolul nostru este de a imbina dorintele clientului cu nevoile plantelor si a spatiului verde supus amenajarii.
Anumite plante prezinta spini, sunt toxice fie prin fructe, frunze sau iritante, putand contine substante alergene. Fiecare specie este unica, are nevoie de anumite conditii pentru a se dezvolta, poate tolera sau nu anumite specii din apropiere, poate fi sensibila sau rezistenta la boli si daunatori.
Ne dorim ca rezultatul final sa fie o gradina care va ofera o stare de bine, raspunde nevoilor dumneavoastra, se intretine usor si in care plantele cresc armonios.
Dupa aceste discutii preliminare, trecem la treaba! Specialistii nostrii vor realiza un proiect de amenajare peisagistica care contine: un plan general de amenajare clasic, pe hartie, sau 3D, si un plan de plantare cu desemnarea speciilor de plante, atat in limba latina, cat si denumirea populara acolo unde ea exista. Daca sistemul de irigat exista, avem nevoie de planurile acestuia. Daca se doreste a fi implementat un sistem de irigatii, recomandarea noastra este ca sistemul de irigat sa il realizam dupa plantarea exemplarelor mari sau a celor care formeaza tufe voluminoase. De ce dupa plantare si nu inainte? Pentru a fi folosit eficient si a facilita udarea uniforma a gradinii.
Daca se doreste, putem implementa un sistem de iluminat. Rolul acestuia este de a facilita orientarea beneficiarului in gradina, daca aceasta are o suprafata mare, dar si de a pune in valoare anumite obiective cum ar fi: alei, rocarii, fantani arteziene, locul de joaca, speciile preferate, foisorul, zona de gratar, etc.
Dupa ce trecem de partea grafica, urmeaza elaborarea unui deviz al lucrarii, care cuprinde costuri aproximative, timpi de executie si o descriere a materialelor (arbori, arbusti, plante perene, anuale).
Inainte de demararea lucrarii, va fi analizat solul, respectiv continutul de elemente, azot, fosfor, potasiu, continutul de humus, cat si textura solului, pentru a observa daca necesita anumite lucrari suplimentare cum ar fi fertilizare de baza prin aplicare a unor doze de ingrasamant chimic sau organic, o aratura profunda sau chiar decopertare, daca exista zone care nu se dreneaza si trebuie realizat un sistem de drenaj.
Dupa aceste etape, putem trece mai departe. Nerespectarea acestor etape poate genera ulterior costuri suplimentare. Aceste etape au rolul de a oferi plantelor conditii optime de crestere, de a minimiza eventuale pierderi ale acestora si de a avea o gradina usor de intretinut.