Selectează o Pagină

Dacă sunteți în căutarea unei firme de toaletare pomi sau de toaletare copaci profesionista și de încredere, atunci suntem aici pentru a vă ajuta! Bamboo&Garden ofera servicii de toaletare copaci in Bucuresti, Ploiesti, Craiova si Constanta, servicii de cea mai înaltă calitate, pentru a vă asigura că pomii de pe proprietatea ta arată bine și sunt într-o stare de sănătate optimă.

Firma toaletare pomi Bucuresti, Ploiesti, Craiova, Constanta – Bamboo&Garden

 

Echipa noastră este formată din experți bine instruiți și cu experiență în servicii de taiere pomi si toaletare copaci si care vor folosi cele mai bune tehnici și echipamente pentru a oferi servicii de calitate.

Indiferent dacă aveți nevoie de tăierea crengilor uscate, reducerea coroanei, îndepărtarea copacilor bolnavi sau orice alt serviciu de toaletare copaci, noi suntem aici pentru a va ajuta.

Suntem dedicați să oferim servicii profesionale și de încredere, pentru a te asigura că proprietatea ta este în cea mai bună stare.

Contactați-ne astăzi pentru a obține o estimare gratuită și pentru a afla cum putem ajuta la toaletarea copacilor.

Cu serviciile noastre, puteți fi sigur că vei avea copacii într-o stare excelentă și vor arăta minunat timp de mulți ani de acum încolo.

Cum se face corect toaletarea unui pom sau a unui copac.

Toaletarea unui pom implică tăierea și curățarea ramurilor și a tulpinii pentru a-i îmbunătăți aspectul, sănătatea și creșterea.

 1. Identificați ramurile care sunt uscate, bolnave sau care cresc în direcții nepotrivite.
 2. Folosiți o foarfece sau un cuțit de tăiat bine ascuțit pentru a tăia ramurile la o lungime potrivită. Asigurați-vă că tăiați la o unghi drept, la o distanță de aproximativ 1-2 cm deasupra unui nod sau de la un ram lateral.
 3. Eliminați ramurile bolnave sau uscate complet.
 4. Curățați tulpinile și ramurile tinere pentru a elimina orice creșteri laterale sau ramuri multiple.
 5. Nu tăiați mai mult de 1/3 din pom într-o singură toaletare.
 6. Asigurați-vă că pomul este bine udat dupa toaletare.

Este important să ne amintim că toaletarea ar trebui să fie făcută în timpul perioadei de repaus a pomului, adică în sezonul rece sau înainte de înflorire.

Toaletarea unui pom implica indepartarea ramurilor uscate, lezate sau inutile pentru a-i permite sa creasca in mod sanatos si estetic. Este important sa se faca cu atentie pentru a evita ranirea sau distrugerea pomului.

 1. Incepeti prin a studia pomul si a-l marca cu o banda de culoare sau un marker pentru a identifica ramurile care trebuie taiate.
 2. Utilizati o foarfeca sau un topor pentru a tai ramurile marcate, incepand cu cele mai mici si terminand cu cele mai mari. Asigurati-va ca taiati la o unghiatura dreapta, aproximativ la 1-2 cm deasupra unui nod.
 3. Indepartati ramurile taiate de pe pom si aruncati-le.
 4. Daca este necesar, puteti folosi un instrument specializat cum ar fi o foarfeca de taiere a crengilor pentru a indeparta ramurile mari si greu accesibile.
 5. Dupa ce ati terminat toaletarea, asigurati-va ca verificati pomul pentru orice semne de boala sau daunatori si tratati-l daca este necesar.

 

Iata de ce este indicat sa respectam perioadele de repaus vegetativ.

In Romania, cel mai bun moment pentru a face toaletarea unui pom este in timpul perioadei de repaus vegetativ, adica in timpul iernii sau inainte de inceperea infloririi. Acest lucru se datoreaza faptului ca, atunci cand pomul este in repaus, riscul de a provoca stres sau de a-i provoca rani este mult mai mic decat atunci cand este in plina crestere.

Este important sa evitati taierea pomilor in timpul verii sau in perioadele de seceta, deoarece acest lucru poate cauza stres suplimentar si poate face pomul mai vulnerabil la boli si daunatori.

Este totusi important sa se ia in considerare si specia pomului, unele specii necesitand taieri diferite fata de altele. Este recomandat sa se consulte un specialist in arboricultura pentru a determina momentul optim pentru toaletarea pomilor din gradina ta.

In Romania, cel mai bun moment pentru a face toaletarea unui pom este in perioada de dormit a acestuia, in timpul iernii, cand pomul este in repaus. Acest lucru se intampla in general in lunile decembrie-februarie, in functie de specie si de zona geografica.

Toaletarea in timpul perioadei de repaus a pomului ajuta la minimizarea stresului asupra acestuia si la reducerea riscului de infectie sau de atac de daunatori. De asemenea, este mai usor sa se vada structura ramurilor si sa se identifice cele care trebuie indepartate.

Este important sa se evite taierea pomilor in timpul perioadei de vegetatie, deoarece acest lucru poate cauza o pierdere semnificativa de energie si poate slabi pomul, facandu-l mai vulnerabil la boli si daunatori.

Care sunt avantajale servicului de toaletare pomi fructiferi?

Toaletarea unui pom fructifer are mai multe avantaje, printre care:

 1. Stimuleaza cresterea: Toaletarea permite pomului sa se concentreze asupra cresterii ramurilor sanatoase, in loc sa cheltuiasca energie inutila pentru a sustine ramurile moarte sau inutile.
 2. Asigura o forma estetica: Toaletarea ajuta la formarea si mentinerea unei forme estetice a pomului, oferind o imagine placuta in gradina sau in parc.
 3. Preveneste problemele de sanatate: Indepartarea ramurilor bolnave sau lezate poate ajuta la prevenirea raspandirii bolilor sau a atacurilor de daunatori la restul pomului.
 4. Creste siguranta: Toaletarea poate elimina ramurile care pot cadea si crea pericol pentru persoane sau proprietate.
 5. Sporeste productivitatea: Daca este vorba de pomi fructiferi, toaletarea poate ajuta la o productivitate mai mare, prin indepartarea ramurilor inutile si concentrarea energiei pomului asupra ramurilor fructifere.
 6. Poate prelungi viata pomului: Toaletarea regulata poate ajuta la prelungirea duratei de viata a pomului prin asigurarea unei crestere sanatoase si eliminarea problemelor de sanatate.

 

Ce este toaletarea unui pom si de ce este atat de importanta.

Toaletarea unui pom este procesul prin care se indeparteaza ramurile uscate, lezate, inutile sau care cresc in mod nepotrivit pentru a-i permite pomului sa creasca in mod sanatos si estetic. Este importanta pentru ca ajuta la formarea si mentinerea unei forme estetice a pomului, la prevenirea raspandirii bolilor si a atacurilor de daunatori, la eliminarea ramurilor care pot cadea si crea pericol pentru persoane sau proprietate, la stimularea cresterea si productivitatea pomului si, in cele din urma, poate prelungi durata de viata a pomului prin asigurarea unei crestere sanatoase.

Este important sa se faca cu atentie si sa se evite taierea pomilor in timpul perioadei de vegetatie, deoarece acest lucru poate cauza o pierdere semnificativa de energie si poate slabi pomul, facandu-l mai vulnerabil la boli si daunatori.

 

Daca sunt incepator ce mai trebuie sa stiu inainte de a toaleta un pom singur?

Daca sunteti incepator in toaletarea pomilor, ar trebui sa urmati urmatorii pasi pentru a va asigura ca faceti lucrurile in mod corect si in siguranta:

 1. Invatati cum sa identificati ramurile care trebuie indepartate: Unele semne ca o ramura trebuie indepartata sunt: uscata, lezata, bolnava, slaba sau inutila. Este important sa invatati sa identificati aceste ramuri pentru a evita taierea ramurilor sanatoase.
 2. Folositi uneltele potrivite: Este important sa utilizati unelte de calitate si in stare buna, cum ar fi foarfeca sau toporul. Asigurati-va ca acestea sunt ascutite si curate pentru a evita deteriorarea pomului si a va feri de accidente.
 3. Incepeti cu ramurile mici: Incepeti cu taierea ramurilor mici si apoi treceti la cele mai mari. Acest lucru va va permite sa va obisnuiti cu taierea si sa evitati sa faceti greseli care ar putea afecta pomul.
 4. Respectati unghiul de taiere: Este important sa respectati unghiul de taiere, adica sa taiati la 1-2 cm deasupra unui nod si sa taiati ramura la unghi drept.
 5. Fiti atenti la siguranta: Asigurati-va ca sunteti in siguranta in timp ce taieti si ca va aflati intr-o pozitie stabilă. Folositi manusi si ochelari de protectie si evitati sa lucrati intr-un pom cand este vant puternic sau ploaie.
 6. Consultati un expert: Daca sunteti incerti sau aveti intrebari despre cum sa toaletati un pom, este recomandat sa consultati un expert, cum ar fi un arborist sau un gradinar. Ei va pot oferi sfaturi si indrumari pentru a va asigura ca toaletarea pomului este facuta in mod corect si in siguranta.

 

Cum pot gasi o firma de toaletare sau taieri pomi, arbusti fructiferi de incredere pe internet?

Exista mai multe modalitati de a gasi un arborist de incredere pe internet. Unele dintre acestea sunt:

 1. Cautare pe Google: Puteti utiliza motoarele de cautare pentru a gasi arboristi din zona dumneavoastra. Utilizati cuvinte cheie precum „arboristi” sau „ingrijirea pomilor” impreuna cu numele orasului sau a zonei dumneavoastra.
 2. Verificarea site-urilor de profil: Puteti verifica site-urile de profil ale arboristilor pentru a vedea daca au o prezenta online si pentru a citi recenziile altor clienti.
 3. Utilizarea platformelor de recenzii: Platforme google.ro sau facebook.com ofera recenzii ale utilizatorilor pentru arboristi si alte servicii similare.
 4. Consultarea organizatiilor profesionale: Organizatii precum Asociatia Arboristilor Profesionisti sau Asociatia Internationala a Arboristilor pot oferi informatii despre membrii lor si despre standardele lor profesionale.
 5. Cereti recomandari: Puteti cere recomandari de la prieteni, familie sau vecinii dumneavoastra care au folosit serviciile unui arborist si au fost multumiti de acestea.

Este important sa verificati daca firma la care apelati pentru serviciul de toaletare copaci Bucuresti este are experienta necesara executarii in conditii profesioniste serviciul despre care spune ca il poate presta.

In cazul firmei de amenajari gradini Bamboo & Garden putem confirma ca detinem expertiza profesionala ducerii la bun sfarsit a unui asemenea serviciu.

 

Ce anume mai trebuie facut dupa ce fac toaletarea unui pom?

Dupa ce ati terminat toaletarea unui pom, ar trebui sa luati in considerare urmatoarele lucruri:

 1. Verificati pomul pentru orice semne de boala sau daunatori: Este important sa verificati pomul pentru orice semne de boala sau daunatori si sa tratati daca este necesar.
 2. Monitorizati pomul: Dupa ce ati facut toaletarea, este important sa monitorizati pomul pentru a va asigura ca se recupereaza in mod corespunzator si ca nu apar probleme noi.
 3. Ingrijiti solul: Asigurati-va ca solul din jurul pomului este bine drenat si fertilizat, pentru a-i asigura pomului nutrientii necesari pentru a se recupera.
 4. Pregatiti-va pentru urmatoarea toaletare: Toaletarea pomilor trebuie sa fie o activitate regulata, astfel este recomandat sa stabiliti o data pentru urmatoarea taiere in functie de specie si de conditiile de mediu.
 5. Evitati taierea pomilor in timpul perioadei de vegetatie: Este important sa evitati taierea pomilor in timpul perioadei de vegetatie, deoarece acest lucru poate cauza o pierdere semnificativa de energie si poate slabi pomul, facandu-l mai vulnerabil la boli si daunatori.
 6. Folositi metode de taiere ecologice: Este important sa se evite taierea pomilor in mod excesiv si sa se foloseasca metode de taiere ecologice, cum ar fi taierea selectiva care urmareste sa pastreze cat mai mult din coroana pomului si sa evite taierea excesiva sau inutila.

Servicii de toaletare pomi fructiferi pentru o productie mai bogata!

Primavara este cel mai bun moment pentru a toaletare pomi fructiferi si a-i pregati pentru o productie mai bogata in acest sezon. Cu ajutorul lui Bamboo & Garden, firma de toaletare a pomilor, te poti bucura de un peisaj verde si sanatos in curtea ta.

Noi oferim servicii complete de toaletare pomi fructiferi si toaletare copaci, de la taierea ramurilor in exces si modelarea coroanei, pana la tratarea pomilor impotriva bolilor si a daunatorilor.

Echipa noastra de specialisti in amenajari gradini va avea grija ca pomii tai sa fie in cea mai buna forma, oferind un mediu sigur pentru familia ta si pentru vizitatorii tai.

Nu mai pierde timpul si apeleaza la serviciile noastre acum pentru a obtine un peisaj verde si sanatos!